Egchel 1

Standen

EGCHEL 1 - RKSVN 1

02-12-2018 | 1 - 1

Egchel en RKSVN uit het naburige Neer hebben de punten gedeeld. Op sportpark de Wietel hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Dat was ook een juiste afspiegeling van het duel, dat onder leiding stond van arbiter Peerenboom uit het Brabantse Volkel. Hij deelde maar liefst 6 gele kaarten uit, keurig verdeeld over beide teams. Het duel werd gekenmerkt door veel strijd en passie maar geen goed voetbal. Daarvoor waren de omstandigheden (zwaar veld) niet zo gunstig. In de beginfase waren de bezoekers wat meer in de aanval, die al vroeg in de wedstrijd een penalty claimden, de scheidsrechter zag er niets in. Toch nam Egchel, dat vrijwel compleet aantrad, na 26 minuten de leiding. Een vrije trap van Colin Bruisten verdween via binnenkant paal in doel, 1-0 Keeper Vital Heijnen was kansloos. In het vervolg van de eerste helft ging de partij gelijk op en met een minimale voorsprong voor de oranjehemden ging de rust in. Tom Timmermans kwam na de thee binnen de lijnen voor Lex Verstappen. Egchel keeper Bjorn Oomen redde meteen fraai. De gasten kwamen wat vaker op de Egchelse helft om wat aan de achterstand te doen. De wedstrijd werd wat grimmiger met een aantal kaarten tot gevolg. Een treffer voor Neer kon niet uitblijven, deze kwam er na een uur spelen. Uit een voorzet vanaf de rechterkant kopte Lars Segers fraai binnen, 1-1. Evan later een keurige actie van Paul Ververgaert aan de overkant maar niemand wist af te ronden. Ook was er nog een appel voor strafschop toen Frank Gielen werd neergelegd, de arbiter liet ook nu doorspelen. Ryan Bruisten loste Rik Rambags af en broer Colin zag een vrije trap op het dak van het doel belanden. RKSVN wisselde gedurende de wedstrijd evenals Egchel drie maal, de laatste voor de thuisploeg was Jesse van Schaijk voor Paul.  Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden op de volle winst maar na ruim 90 minuten in de invallende duisternis bleef het bij een terechte puntendeling, 1-1.  Zondag speelt Egchel wederom thuis, Kwiek Venlo komt dan op bezoek. RKSVN ontvangt in Neer S.V. Lottum.