SV Egchel

Verslagen

27-05-2018 : SVVH 1 - Egchel 1 : 0 - 2
Egchel heeft de competitie seizoen 2017-2018 afgesloten met een 0-2 overwinning op hekkensluiter SVVH. De ploeg van de scheidende trainer Twan van de Mortel en leider Peter Wilms eindigde in de middenmoot: een zevende plaats met 37 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van +4 (54-50). De laatste wedstrijd in Heibloem was van een zeer matig niveau. Arbiter was Peter de Vries. De oranjehemden openden in de 8e minuut de score. Colin Bruisten ging op solotoer en scoorde. Keeper Rens Scheepers had het nakijken, 0-1. De gasten kregen nog wel meer kansen maar de beslissende afronding liet te wensen over. Binnen 5 minuten werd er aan beide kanten geappelleerd voor een strafschop maar beide keren wilde de scheidsrechter er niets van weten. Na de rust kwam Sami Amhaouch binnen de lijnen voor Ryan Bruisten. Omdat Egchel maar niet de beslissende tweede treffer scoorde bleef SVVH geloven in een betere stand. Zo trof het een keer de Egchelse paal en voorkwam Egchel doelman Kars Titulair met enkele sublieme reddingen een tegentreffer. Jeugdspeler Jesse van Schaijk loste Paul Ververgaert af en in het laatste kwartier kwam Jorrit Kersten nog in het veld voor Lex Verstappen. SVVH zou gedurende het duel ook drie keer wisselen. Nog wat mogelijkheden voor de gasten om de wedstrijd in het slot te gooien, dit gebeurde pas in de 89e minuut. Uit een corner van Colin Bruisten kopte Kai Schroder de bal door, Mark Thiesen zorgde met een uithaal voor de 0-2. Met de laatste 3 punten op zak keerde Egchel huiswaarts. Na ons eigen mini voetbaltoernooi op 16 juni en een welverdiende zomervakantie wordt in augustus de draad weer opgepakt voor de voorbereidingen op het seizoen 2018-2019.

20-05-2018 : Egchel 1 - Grashoek 1 : 1 - 3
Op een mooie Eerste Pinksterdag 2018 is de derby Egchel – Grashoek in een 1-3 overwinning voor de bezoekers geëindigd. De wedstrijd kende twee kanten. In de eerste helft was Egchel de bovenliggende partij, na de rust was het tegenovergestelde het geval. Arbiter op sportpark de Wietel was Pascal Marcelissen uit Venlo, ooit woonachtig in Helden. Beide trainers, Twan van de Mortel en Nelis Luijten konden niet over een fitte selectie beschikken. Al na 3 minuten lag de bal in het netje, Ryan Bruisten haalde hard uit, keeper Koen Clephas was kansloos, 1-0. De thuisclub bleef vooralsnog de betere mogelijkheden hebben. Luc Crommentuijn was tweemaal gevaarlijk met een halve omhaal en een schot over. Gaandeweg de eerste helft meldde Grashoek zich wat meer op de Egchelse helft. Erwin Peijnenburg trof de paal. Na een half uur werd Gido van Lier gewisseld voor Lex Verstappen namens Egchel. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker tot stand. De gevaarlijke spits Raoul Bennebroek zorgde met een mooie uithaal in de linkerbovenhoek voor de 1-1, keeper Kars Titulair was kansloos. Na de thee moest Egchel terug door het aandringen van Grashoek. Nadat Luuk Timmermans gewisseld was voor Dave Schroijen kregen de geelzwarten verschillende corners en vrije trappen te nemen. Bjorn Korsten verscheen namens Grashoek in het veld voor Mike Steeghs. Uit een van de vele corners kopte Joeri Rijs in de 63e minuut de bal tegen de touwen, 1-2. Beide trainers pasten halverwege de tweede helft wederom een wissel toe: voor Egchel kwam Tom Timmermans binnen de lijnen voor Colin Bruisten en voor Grashoek Dirk van Lierop voor Bas Gloudemans. Dirk was nog maar nauwelijks in het veld of hij zorgde met een diagonale schuiver in de verre hoek voor de beslissende 1-3. Keeper Kars had het nakijken. Het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er niet zo veel meer, behoudens een akkefietje in de 83e minuut. Raoul Bennebroek beging een overtreding op Rik Rambags die zich afreageerde en met rood mocht vertrekken, Raoul kreeg geel. Jammer van deze smet op de derby die door Grashoek met 1-3 werd gewonnen. Zondag de laatste wedstrijd van dit seizoen. Egchel gaat op bezoek in Heibloem om hekkensluiter SVVH partij te geven. Grashoek kruist in eigen huis de degens met buurman Koningslust. Daarna zit het seizoen er voor Egchel definitief op. Voor Grashoek wacht nog de nacompetitie.

13-05-2018 : Egchel 1 - Koningslust 1 : 1 - 3
Egchel heeft in de derby tegen Koningslust met 1-3 het onderspit gedolven. Als de thuisploeg wat zorgvuldiger omgesprongen was met de kansen had een gelijkspel tot de mogelijkheden behoord. Nu dat niet gebeurde ging de ploeg van oud Egchel trainer Gé Ummenthun met de 3 punten naar huis en verschafte zich een goede uitgangspositie voor de nacompetitie. Voor de ploeg van trainer Twan van de Mortel is een plaats in de middenmoot het hoogst haalbare. Voor een teleurstellend aantal toeschouwers op sportpark de Wietel was de 50 jarige heer de Mulder uit Oirlo de arbiter van dienst. Hij floot vandaag zijn eerste competitiewedstrijd tussen standaardteams. Hij deed dit uitstekend in deze uiterst sportieve derby zodat de kaarten op zak konden blijven. Koningslust nam al na 7 minuten een voorsprong toen Roel Ghielen via de binnenkant paal doel trof, keeper Kars Titulair was kansloos, 0-1. Egchel was niet aangeslagen en kreeg vervolgens enkele goede mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Doelman Roel Hunnekens van Koningslust bleek echter meerder malen een sta-in-de weg. Na een half uur kreeg Koningslust weer wat grip op de wedstrijd. Bram Rongen zag de bal op de lat belanden, een volgende schot van Mike Ottenheijm werd tot corner verwerkt. Nog enkele kansen voor de geel-zwarten maar de rust ging in met 0-1. Ook direct na de thee enkele mogelijkheden voor Koningslust, voordat Luuk Timmermans namens Egchel de kans kreeg op de gelijkmaker maar zijn schot voor de goal ging over. Nadat Luc Crommentuijn keeper Hunnekens tot een safe had gedwongen verdubbelden de gasten de score in de 54e minuut. Tot 2 maal toe werd er gemist in de Egchelse defensie en uiterst ongelukkig verdween de bal in de goal, 0-2. Na een uur spelen leek de wedstrijd definitief beslist toen Bram Rongen met een mooie uithaal van grote afstand keeper Kars Titulair het nakijken gaf, 0-3. Een dubbele wissel aan Egchel kant, jeugdspelers Tom Timmermans en Jesse van Schaijk losten Luuk Timmermans en Gido van Lier af. Lars van Rengs verving Nick Rongen bij Koningslust. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. In de 70e minuut bracht aanvoerder Luc Crommentuijn de stand op 1-3 na een mooie actie over links en een schot met zijn linker, sluitpost Roel Hunnekens had geen antwoord. Beide teams wisselden nogmaals. Devi Bos verving Paul Ververgaert namens Egchel en Rob Lemmen Peter Janssen namens de bezoekers. In het laatste kwartier nog wat mogelijkheden voor beide ploegen. Uit een corner zag Tom Timmermans zijn kopbal gepareerd worden door de doelman. Aan de overkant maakte Kars Titulair een schot van Joey Strijbos onschadelijk. Trainer Ge Ummenthun paste ook zijn laatste wissel toe, Tim Wijnands voor Mike Ottenheijm. Beste man van het veld, scheidsrechter de Mulder, maakte na ruim 90 minuten een eind aan deze uiterst sportieve derby, door Koningslust met 1-3 gewonnen. Zondag de volgende derby voor Egchel, Grashoek komt op bezoek. Koningslust ontvangt in eigen huis VOS.

10-05-2018 : Egchel 1 - Leveroy 1 : 2 - 0
Egchel heeft op sportpark de Wietel met 2-0 gewonnen van Leveroy. De zege op deze Hemelvaartsdag was verdiend. Arbiter was vandaag de heer Inci uit Venray. De thuisploeg trad in een gewijzigde samenstelling aan in vergelijking met de voorgaande weken. Gido van Lier en Mark Thiesen waren afwezig, keeper Bjorn Oomen nog geblesseerd. Zodoende moest trainer Twan van de Mortel een beroep doen op maar liefst 5 spelers uit de B-jeugd, die prima zouden voldoen. Aan de start verschenen de jeugdspelers Kars Titulair in doel en Dave Schroijen als back. Egchel kreeg vanaf het begin de betere mogelijkheden, echter de afwerking was er nog niet. Keeper Kars pareerde het eerste gevaarlijke schot van Leveroy na 20 minuten prima. Na 25 minuten een tegenvaller voor de thuisclub. Colin Bruisten moest met een flinke blessure het veld verlaten, Tom Timmermans verving hem. Hopelijk valt de blessure mee. Egchel was enigszins aangeslagen want de combinaties liepen niet meer zo soepel. Toch zou de ploeg net voor rust verdiend op voorsprong komen. Luuk Timmermans bracht met een steekbal Paul Ververgaert in stelling en laatstgenoemde zorgde met een lob in de verre hoek voor de 1-0. Na de thee ging de partij redelijk gelijk op met de oranjehemden iets in de meerderheid qua kansen. Na ruim een kwartier een geheel onnodige handsbal van een Leveroy speler in zijn eigen 16 meter gebied. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Luc Crommentuijn liet keeper Jack van Diepen kansloos, 2-0. Er werd nog door beide ploegen volop gewisseld. Leveroy deed dat 3 maal en bij Egchel kwamen Devi Bos en Jesse van Schaijk binnen de lijnen voor resp. Paul Ververgaert en Dave Schroijen. Laatstgenoemde had even daarvoor nog redding op de doellijn gebracht toen keeper Kars Titulair al geslagen was. Na enkele schoten en corners aan beide kanten en een afgekeurd doelpunt van Devi Bos wegens buitenspel kon Egchel na ruim 90 minuten wederom 3 punten aan haar conto toevoegen. Komende zondag de derby tegen de nummer drie van de ranglijst, Koningslust. Leveroy gaat op bezoek bij VCH dat vandaag flink klop kreeg van RKSVN Neer.

06-05-2018 : RKSVN 1 - Egchel 1 : 1 - 2
Op sportpark Ligteveld in Neer heeft Egchel met 1-2 gewonnen van RKSVN. De zege voor de gasten was verdiend. Onder zomerse temperaturen was Joep Peeters de arbiter van dienst. Hij deelde maar liefst 6 gele kaarten (4 voor RKSVN, 2 voor Egchel) uit in een overigens sportieve wedstrijd. Het vandaag in het zwart gestoken Egchel begon met jeugdkeeper Kars Titulair i.p.v. de geblesseerde Bjorn Oomen. Op de bank begonnen Paul Ververgaert en 3 B – spelers. Het eerste half uur was gezapig met weinig kansen voor beide teams. In de 36e minuut opende RKSVN de score. Uit een vrije trap belandde de bal via een Egchel verdediger in de voeten van Mathijs Peulen die uithaalde, 1-0. Vier minuten later was de stand al weer in evenwicht. Uit een voorzet vanaf de rechterkant lobde Lex Verstappen de bal over doelman Vital Heijnen, 1-1. Na de thee kwam Paul Ververgaert in het veld voor Ryan Bruisten. De betere mogelijkheden waren nu voor de bezoekers. Lex Verstappen en Rik Rambags konden net niet afronden. In de 56e minuut bestrafte scheidsrechter Peeters een handsbal in het Neerse strafschopgebied met een pingel. Luc Crommentuijn schoot vanaf 11 meter hard tegen de touwen, 1-2. Gezien de weersomstandigheden werd er vervolgens volop gewisseld door beide trainers. Voor Egchel kwamen achtereenvolgens Dave Schroijen en Tom Timmermans in het veld voor Lex Verstappen en Colin Bruisten. RKSVN wisselde in de tweede helft 3 maal. Het spel bleef op en neer gaan met de beste mogelijkheden voor de gasten. Gescoord werd er echter niet meer. Egchel slaagde er dus in de 1-2 voorsprong over de eindstreep te trekken. Op Hemelvaartsdag, donderdag, speelt Egchel thuis tegen Leveroy, op Moederdag, zondag, de thuisderby tegen Koningslust.

29-04-2018 : Eindse Boys 1 - Egchel 1 : 3 - 2
Egchel heeft na een 0-2 voorsprong een zekere overwinning in de slotfase toch uit handen gegeven. In Nederweert-Eind won Eindse Boys uiteindelijk met 3-2. Een totaal onnodige nederlaag voor de mannen van oefenmeester Twan van de Mortel. Scheidsrechter van dienst was de heer Cruz uit Maarheeze. Egchel begon met wederom Bjorn Oomen onder de lat, Paul Ververgaert was vandaag afwezig. De oranjehemden namen na 12 minuten een voorsprong. Na een goede aanval van Egchel werd er in de defensie van Eindse Boys geschutterd, Lex Verstappen profiteerde hiervan, 0-1. De gasten kregen voor rust de betere mogelijkheden. Lex werd verschillende keren in stelling gebracht, eenmaal werkte de doelman de bal tot corner, een ander maal schoot hij in kansrijke positie langs het doel en weer een ander maal kon hij niet profiteren van wederom een misser in de vijandige defensie. Luc Crommentuijn zag een vrije trap vlak voor rust gekeerd worden door de sluitpost. Ruststand: een zeer magere 0-1 voor Egchel. Dit zou de ploeg opbreken na de thee. Nadat Ryan Bruisten nog een paar mogelijkheden had gehad, Luc Crommentuijn enkele vrije trappen had genomen zonder succes nam Egchel in de 55e minuut toch een 0-2 voorsprong. Een steekpass op Lex Verstappen bracht hem alleen voor het doel, hij maakte geen fout, 0-2. De marge van 2 treffers werd enkele minuten later weer gereduceerd tot 1 toen Paul Dirckx doel trof, 1-2. De oranjehemden verloren nu de grip op de wedstrijd en lieten Eindse Boys volledig terugkomen. Twee wissels aan zijde van de thuisclub, een aan zijde van de gasten (Devi Bos voor Ryan Bruisten). De gelijkmaker zat er aan te komen, deze kwam er in de 76e minuut door wederom Paul Dircks, 2-2. Mark Thiesen verliet het veld ten faveure van Tom Timmermans. Egchel kreeg de kans op een voorsprong maar na wat flipperkastvoetbal ging de bal niet over de doellijn. De laatste wissel voor Egchel: Jesse van Schaijk loste Luuk Timmermans af. Het noodlot sloeg vlak voor tijd alsnog toe voor Egchel: uit een corner kopte Robin de Bruin de 3-2 tegen de touwen. Een onnodige nederlaag voor de oranjehemden, een gelukkige zege voor de groenzwarten. Zondag reist Egchel af naar het andere oranje, RKSVN uit Neer. Eindse Boys ontvangt in eigen huis hekkensluiter SVVH.

22-04-2018 : Leveroy 1 - Egchel 1 : 1 - 5
Egchel heeft op het fraaie sportpark van Leveroy met 1-5 gewonnen van het plaatselijke standaardteam. Op de zege van de gasten valt niets af te dingen. Onder zomerse omstandigheden floot arbiter Henny Bukkems. Hij hoefde geen kaarten uit te delen in deze sportieve wedstrijd. Egchel trad aan met doelman Kars Titulair i.p.v. de geblesseerde Bjorn Oomen. Kars zou een puike wedstrijd spelen. Lex Verstappen was terug van een blessure maar begon op de bank. In het eerste deel van het duel belandde de bal maar liefst drie keer tegen paal en lat, 1 keer namens de thuisclub, 2 keer namens de gasten. Na ruim 25 minuten raakte Leveroy keeper Jack van Diepen geblesseerd en verliet het veld. Zijn vervanger, Bram Rutten, stond nog ‘koud’ in het veld of moest de bal al uit het net halen: een schot van Mark Thiesen belandde via de lat in doel, 0-1. Tien minuten later een merkwaardige tweede treffer voor Egchel. Paul Ververgaert speelde de bal terug, een Leveroy speler liet de bal van zijn voet vallen, niemand reageerde en de attente Paul lobde de bal in het lege doel. Verontwaardiging alom, echter de leidsman vond het een geldig doelpunt, 0-2. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg terug tot 1-2 toen Joep Peeters 3 Egchelse spelers het nakijken gaf en de bal in de lange hoek schoot. Keeper Kars was kansloos. Tien minuten na de thee vergrootte Egchel de marge weer tot 2. Colin Bruisten bracht de bal voor het doel, Paul kreeg een kans maar Luuk Timmermans zorgde voor het beslissende tikje, 1-3. Paul ruimde het veld voor Lex Verstappen. Ook Leveroy wisselde. Even later kwamen bij Egchel de jeugdspelers Devi Bos en Jesse van Schaijk binnen de lijnen voor Luuk Timermans en Ryan Bruisten. Een kwartier voor tijd schoot Mark Thiesen na een mooie aanval over diverse schijven de bal in de uiterste hoek, 1-4. Het laatste wapenfeit was de 1-5 voor Egchel door Devi Bos die met een puntertje doel trof. Een verdiende zege voor de mannen van trainer Twan van de Mortel. Zondag speelt Egchel wederom uit, in Nederweert-Eind is Eindse Boys de gastheer. Leveroy krijgt Altweerterheide op bezoek.

15-04-2018 : vvVOS 1 - Egchel 1 : 4 - 3
Egchel heeft na een 0-2 ruststand met 4-3 verloren van het Venlose vvVOS. Na 45 minuten was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de oranjehemden. Ondanks de talloze kansen op meer stond de ploeg van trainer Twan van de Mortel na 90 minuten toch met lege handen. Op het kunstgras in Venlo onder lenteachtige omstandigheden floot arbiter Linders. Egchel startte goed en al na 6 minuten kwam het op voorsprong. Paul Ververgaert legde de bal breed op Ryan Bruisten die zijn eerste doelpunt voor het standaardteam maakte, 0-1. Egchel kreeg voorin veel ruimte en ook kansen. Na een kleine 20 minuten ging Ryan op solotoer, hij stuit op keeper Maurice Janssens. De sluitpost maakt een overtreding op Ryan, strafschop. Luc Crommentuijn schiet hard binnen, 0-2. De oranjehemden bleven het betere van het spel houden maar sprongen slordig met de mogelijkheden om. Aan de overzijde een paar keer wat paniekerig verdedigen van Egchel, zonder gevolgen. Vlak voor rust raakte Egchel doelman Bjorn Oomen geblesseerd, hij maakte de 45 minuten weliswaar vol maar liet zich in de rust vervangen door de 16 jarige jeugdkeeper Kars Titulair. Na de thee wederom de nodige kansen voor de gasten maar geen treffers. Luuk Timmermans zag zijn schot tegen de lat belanden. VOS kwam vanaf nu wat meer op de Egchelse helft en Kars moest aan de bak. Na een uur spelen was hij na een rebound kansloos, 1-2. Vijf minuten later kwam de gastheer zelfs op gelijke hoogte toen de bal door een geheel vrijstaande VOS speler werd binnen getikt, 2-2. Paul Ververgaert werd gewisseld voor Nordin Sadiki. Na ruim 70 minuten ging aanvoerder Luc Crommentuijn op solotoer, vanaf de achterlijn schoot hij in de korte hoek binnen, 2-3. Nauwelijks enkele tellen later was de stand al weer in evenwicht. VOS maakte simpel de 3-3. Dave Schroijen kwam binnen de lijnen voor Mark Thiesen. Beide ploegen gingen op jacht naar de winnende treffer. Een kleine 10 minuten voor het einde slaagde VOS hierin. Met een schot met de linker kwam de 4-3 op het scorebord. Een wanhoopsoffensief van Egchel leverde echter niets meer op. Zodoende zagen de oranjehemden een zekere voorsprong bij rust aan het einde in rook opgaan. Een geheel onnodige nederlaag. Zondag reist Egchel af naar Leveroy, een tegenstander die het tot nu toe nog niet ontmoet heeft. VOS gaat naar Altweerterheide. 

12-04-2018 : Egchel 1 - VV Kessel 1 : 0 - 7
Egchel heeft de inhaalwedstrijd tegen Kessel met grote cijfers verloren, 0-7. De gasten, onder leiding van (oud Egchel-) trainer John Paulissen, waren gewoon een maat te groot voor de mannen van oefenmeester Twan van de Mortel. Op een prima bespeelbaar veld op sportpark de Wietel floot de 24 jarige arbiter Bryan Willems uit Lomm die een goede indruk achterliet. Van meet af aan was het Kessel dat de lakens uitdeelde. Vooral topscoorder Willem Kruijk zorgde voor veel gevaar. Na wat kansen voor Kessel kreeg Egchel na een kleine 10 minuten haar eerste mogelijkheid, Mark Thiesen trof de lat en uit de rebound tikte keeper Wouter Allard de bal over zijn doel. Toch zou Kessel verdiend op voorsprong komen. In de 18e minuut werd de bal vanaf de rechterkant voor het doel gebracht en Bert Lenders tikte binnen, 0-1. Even later moest Egchel doelman Bjorn Oomen op de lijn redding brengen. Balverlies aan Egchel kant, een daarop volgende overtreding en een gele kaart, leidde in de 27e minuut tot een vrije trap voor Kessel, Rick Peeters schoot het leer mooi binnen, 0-2. Wederom balverlies bij Egchel vormde de aanleiding tot de 0-3. Willem Kruijk kreeg vrije doortocht en liet keeper Bjorn Oomen kansloos. We noteren de 36e minuut. Voor rust nog een tweetal gele kaarten, verdeeld over beide teams. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Na de thee probeerde Egchel het nog wel om terug te komen maar moest alert zijn op de snelle en gevaarlijke tegenstoten van Kessel. In de 57e minuut ging de bal op de stip in het strafschopgebied van de gasten nadat Colin Bruisten (al dan niet) pootje werd gelicht. Specialist Luc Crommentuijn schoot de bal echter hard via de buitenkant paal naast. Een paar tellen later werd er aan de overkant wel gedoelpunt, wederom Willem Kruijk zorgde met een uithaal voor Kessels’ vierde treffer. I.p.v. 1-3 nu dus 0-4. Beide teams wisselden in totaal gedurende de 90 minuten elk 3 spelers: bij Egchel kwamen Nordin Sadiki, Dave Schroijen en Devi Bos binnen de lijnen. Bij Kessel waren dat Remco Paulissen, Juul Bruynen en Kay Wulms. Luuk van Dael was in de 71e minuut het meest attent voor het Egchelse doel, 0-5. Dat was Bert Lenders in de 73e minuut, 0-6. Vier minuten voor tijd kwamen de eindcijfers 0-7 op het scorebord toen Juul Bruynen uit een vrije trap raak schoot. Aldus een verdiende nederlaag voor de oranjehemden, die a.s. zondag trachten om 3 punten mee naar huis te nemen uit Venlo waar VOS de tegenstander is. Kessel ontvangt dan in eigen huis RKSVN Neer.

08-04-2018 : Egchel 1 - VCH 1 : 5 - 0
Egchel heeft het duel met VCH uit Blerick-Boekend simpel met 5-0 gewonnen. De basis hiervoor was al in de eerste helft gelegd toen er al 4 keer werd gescoord. De tweede helft werd daardoor maar een formaliteit. De gasten waren in vergelijking met de heenwedstrijd sterk gewijzigd. Egchel kende nog 2 blessuregevallen. Op deze eerste warme zomerdag van het jaar floot de 20 jarige arbiter Lars van Crey uit het Brabantse Rijkevoort. Hij had geen enkele moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het scorebord stond nog niet aan, de omroeper was nog druk bezig met het voorlezen van de opstellingen of het stond al 1-0 voor de oranjehemden. Al na enkele seconden kreeg Paul Ververgaert de bal van een tegenstander aangespeeld en hij zorgde voor de openingstreffer. Egchel bleef het spelbeeld bepalen en kwam na 17 minuten op 2-0 toen Luuk Timmermans met een kopbal uit een voorzet scoorde. De kans van de wedstrijd voor VCH viel na een klein half uur te noteren. Uit een vrije trap noopte Ylle Dresh Egchel doelman Bjorn Oomen tot een redding. In de 33e minuut zorgde Luc Crommentuijn uit een vrije trap voor de 3-0. Zes minuten later bracht wederom Paul Ververgaert op aangeven van Ryan Bruisten de stand op 4-0. Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Weinig opwindende momenten meer. Weliswaar kansen maar weinig rendement. Na een kleine 10 minuten 2 wissels aan Egchel zijde: Paul Ververgaert en Colin Bruisten maakten plaats voor Nordin Sadiki en Sami Amhaouch. Halverwege de tweede helft viel een speler van VCH geblesseerd uit en aangezien er geen wissels voorhanden waren moest VCH met 10 man verder. Jeugdspeler Jesse van Schaijk kwam in de 70e minuut in het veld voor Koen Schroijen. Tien minuten voor tijd verschenen de eindcijfers 5-0 op het wedstrijdformulier toen Luc Crommentuijn met een uithaal van wel 30 meter de bal tegen de touwen joeg. Komende donderdag speelt Egchel om 18.30 uur thuis de inhaalderby tegen VV Kessel en op zondag reist het af naar Venlo om aldaar VOS partij te geven.

05-04-2018 : Egchel 1 - SVVH 1 : 4 - 0
Egchel heeft het restant van het op 18 februari wegens een kuitblessure gestaakte duel tegen SVVH overtuigend met 4-0 gewonnen. Zo moeilijk de oranjehemden het destijds in 16 minuten hadden, zo gemakkelijk verving het de ploeg van trainer Twan van de Mortel in de resterende 74 minuten. Met wat weer meer geluk waren de dubbele cijfers in zicht geweest. Nu bleef de teller steken op 4 treffers. Scheidsrechter op deze donderdagavond was de pas 17 jarige Robin Swart uit Roermond. Hij kende weinig problemen om het duel in goede banen te leiden. De thuisploeg, waarin 2 spelers ontbraken vanwege blessures, ging furieus van start. In de eerste helft kreeg het dotten van kansen. In de 19e minuut (incl. de 16 minuten van de vorige ontmoeting) opende Paul Ververgaert de score uit een rebound van Ryan Bruisten die de paal getroffen had. Tien minuten later zorgde Paul voor de 2-0 na een stiftballetje over keeper Rens Scheepers. De overige grote mogelijkheden waren er ook voor m.n. Paul en Ryan. De grootste kansen werden echter om zeep geholpen. SVVH kon hier weinig tegenoverstellen. In de 40e minuut zorgde Luc Crommentuijn met een keurig geplaatste vrije trap voor de 3-0. Vlak voor rust het eerste grote gevaar van Heibloem, keeper Bjorn Oomen wist met een mooie redding erger te voorkomen. Na de thee eenzelfde spelbeeld. De meeste kansen voor de oranjehemden. Na ruim 10 minuten een vrije trap op de 16 wegens het neerhalen van Luc Crommentuijn. De overtreding vond echter binnen de 16 plaats dus een strafschop was op zijn plaats geweest. Het zij de arbiter vergeven. Luc zag zijn schot net naast gaan. In de 61e minuut kwam Egchel op 4-0. Na goed aangeven van Paul Ververgaert gaf Colin Bruisten met een schot keeper Scheepers het nakijken. Vervolgens werd er volop gewisseld. Egchel had in totaal 3 invallers, SVVH 1. De blauwwitten kwamen wat meer op de helft van Egchel hetgeen tot enkele corners leidde maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Vlak voor tijd nog een vrije trap van Luc Crommentuijn op de lat. Het bleef bij 4-0. Zondag komt VCH uit Boekend-Blerick op bezoek, SVVH ontvangt in eigen huis Heythuysen.

31-03-2018 : Altweerterheide 1 - Egchel 1 : 3 - 2
Egchel heeft na een 0-2 voorsprong bij rust de winst in de slotfase toch nog uit handen gegeven. Het werd in en tegen Altweerterheide 3-2 voor de gastheer. Dat was erg zuur voor de mannen van trainer Twan van de Mortel. De thuisclub had nogal wat technisch begaafde spelers in huis, de gasten compenseerden dit met een flinke portie inzet en werklust. De aftrap van het duel werd even uitgesteld vanwege een hevige onweersklap. Na 10 minuten liet scheidsrechter Vrenken uit Haelen de bal alsnog rollen. Egchel trad, in vergelijking met verleden week, aan in een iets gewijzigde samenstelling en begon goed aan de wedstrijd. Al na 12 minuten ging de bal op de stip toen Paul Ververgaert binnen de 16 onderuit werd gehaald, Luc Crommentuijn benutte de pingel feilloos, 0-1. Het spel golfde op en neer met mogelijkheden voor beide teams. Na ruim een half uur ging Paul alleen af richting doel tegenstander maar werd in kansrijke positie wederom omver gelopen. De arbiter gaf de boosdoener een gele kaart waar een rode kaart niet misstaan zou hebben. Vlak voor rust kwam Egchel op 0-2. Paul profiteerde van miscommunicatie in de defensie van Altweerterheide, liep door tot aan de achterlijn en op wonderbaarlijke wijze wist hij de bal in het doel te werken. De thuisploeg incasseerde vervolgens nog 2 gele kaarten in 2 minuten tijd. Na de rust kwam Altweerterheide flink opzetten en Egchel moest terug. Een treffer kon niet uitblijven. In de 55e minuut kwam na een vlotte aanval de 1-2 tot stand. Vervolgens een tegenslag voor Egchel, Jorrit Kersten viel geblesseerd uit, Kai Schroder werd zijn vervanger. Altweerterheide bleef komen en Egchel kwam er weinig meer uit. Een kwartier voor tijd leidde dit tot 2-2 na een mooie uithaal vanaf de rechterkant in de linkerbovenhoek. Paul werd gewisseld voor Mike Oomen. Aan beide kanten nog een appel voor strafschop maar evenzovele malen wuifde de arbiter dit weg. In de slotfase nog een derde wissel aan Egchel zijde: Dave Schroijen verving Ryan Bruisten. Ook drie wissels in totaal aan Altweerterheide-zijde. In de laatste minuten ging het toch nog mis voor de oranjehemden. Uit een corner bokste keeper Bjorn Oomen de bal weg maar uit de daaropvolgende uithaal via binnenkant paal was hij kansloos, 3-2. Zuur maar waar. Een puntje zou prima zijn geweest als beloning van inzet en ijver. het mocht niet zo zijn. Komende donderdag om 18.30 uur speelt Egchel thuis het restant van de destijds gestaakte wedstrijd tegen SVVH Heibloem uit. Op de zondag daarna komt VCH op bezoek op sportpark de Wietel.
  
25-03-2018 : Egchel 1 - Crescentia 1 : 4 - 0
Egchel heeft revanche genomen voor de nederlaag in de heenwedstrijd tegen Crescentia uit het Weerter kerkdorp Tungelroy: 4–0. De zege kreeg pas echt gestalte in de laatste 10 minuten toen er 3 keer werd gescoord. Arbiter vandaag was de heer Subadar uit Deurne. Spits Paul Ververgaert was afwezig zodat er wat verschuivingen binnen het elftal plaats vonden. Over de eerste helft van het duel kunnen we kort zijn. Weinig kansen voor beide doelen. De enige wapenfeiten waren een afgekeurd doelpunt van Egchel wegens vermeend buitenspel, een bal op de Crescentia lat door Lex Verstappen en het uitvallen van dezelfde Lex vlak voor de thee, Mike Oomen werd zijn vervanger. De tweede helft gaf duidelijk meer spektakel. Na wat kansjes voor de thuisploeg kwam Egchel in de 59e minuut verdiend op voorsprong toen Mark Thiesen uit een corner met een schuiver doelman Rene Marechal verschalkte, 1-0. De oranjehemden bleven vervolgens het betere van het spel houden. Uit een vrije trap kopte Jorrit Kersten in kansrijke positie naast. Een kwartier voor tijd een dubbele wissel aan Egchel zijde: Gido van Lier en Dave Schroijen kwamen binnen de lijnen voor resp. Koen Schroijen en Ryan Bruisten. Crescentia zou gedurende de wedstrijd twee keer wisselen. De gasten verschenen wat meer op de Egchelse helft met een kopbal op de Egchelse doellat tot gevolg. Een minuut later, in de 82e minuut, kwam de thuisploeg op 2-0 door een schot in de linkerbenedenhoek van Luuk Timmermans. In de laatste 5 minuten verdubbelde de ploeg van trainer Twan van de Mortel de marge. Twee maal was het B-speler Dave Schroijen, 16 lentes jong, die de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening nam. Uit een voorzet van Luc Crommentuijn kopte hij in de 86e minuut prachtig binnen en twee minuten later bracht Mike Oomen hem in stelling en Dave bekroonde zijn solo met zijn tweede treffer. Een mooie binnenkomer voor hem. Wedstrijd ten einde. Komende Paaszaterdagavond speelt Egchel om 18.00 uur uit in en tegen Altweerterheide. Crescentia viert komend weekend haar 75 jarig jubileum en is vrijaf.

11-03-2018 : Egchel 1 - RKSVV 1 : 7 - 1
Egchel heeft op Halfvastenzondag 11 maart flink uitgehaald tegen RKSVV uit het Weertse kerkdorp Swartbroek, 7-1. Maar liefst drie treffers kwamen voort uit (terechte) strafschoppen. Ondanks een voortijdige beslissing vlak na rust bleven de gasten strijden voor een beter resultaat. De thuisclub was echter effectiever in het benutten van de kansen. Scheidsrechter van dienst was de 21 jarige Dylan Verstappen uit Asten, hij floot een goede partij. Al na 5 minuten kwam Egchel op voorsprong toen Lex Verstappen vrije doortocht kreeg en keeper Koen Geven het nakijken gaf, 1-0. Tien minuten later was de stand al weer in evenwicht. Na een mooie aanval over links via de gevaarlijke Joran Bijl zorgde Daan Siero uit de voorzet voor de 1-1. Na een half uur sloop Paul Ververgaert het vijandige strafschopgebied binnen en werd daar tegen het gras gewerkt, strafschop. Luc Crommentuijn schoot snoeihard binnen, 2-1. Nadat een vrije trap en een schot van RKSVV niets opgeleverd hadden vergrootte Egchel vlak voor rust de marge. Keeper Geven maakte een slippertje in zijn eigen 16 en Paul Ververgaert pakte het kadootje graag uit, 3-1. Na 5 minuten in de tweede helft de volgende penalty. Colin Bruisten werd onderuit gehaald en wederom Luc Crommentuijn schoot vanaf 11 meter raak, 4-1. Wedstrijd beslist. Swartbroek gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kreeg een dot van een kans maar miste deze. Na een uur spelen zorgde Luuk Timmermans uit een voorzet van Lex Verstappen voor de 5-1. Keeper Geven van RKSVV werd gewisseld voor reservedoelman Rick Verheggen. Aan Egchel zijde maakten Colin Bruisten en Paul Ververgaert plaats voor Sami Amhaouch en Ryan Bruisten. Even later ook de derde wissel: Rik Rambags voor Luc Crommentuijn. Ook de gasten wisselden nog 2 keer. Tien minuten voor tijd de derde strafschop van deze middag. Ryan werd licht onderuit gehaald, Lex Verstappen tekende vanaf de stip voor de 6-1. In blessuretijd zorgde Lex voor diens derde en Egchels’ zevende doelpunt van vandaag. Uit een aanval over diverse schijven zorgde hij voor het laatste wapenfeit, 7-1. Volgende week reist Egchel af naar het naburige RKSVN Neer. RKSVV ontvangt in Swartbroek het Venlose VCH.

18-02-2018 : Egchel 1 - SVVH 1 : in de 16e minuut bij een 0-0 stand gestaakt wegens een zware blessure van een speler van SVVH.

04-02-2018 : Heythuysen 1 - Egchel 1 : 3 - 0
Egchel heeft in en tegen Heythuysen met 3-0 verloren. Op de overwinning van de thuisploeg valt weinig op af te dingen. In een weinig hartverwarmende wedstrijd op deze ijskoude zondagmiddag in februari floot arbiter Peymen uit Stramproy. Van meet af aan bepaalden de blauwwitten het spel. De oranjehemden kwamen er moeilijk uit en leden veelvuldig balverlies. Een treffer voor Heythuysen kon niet uitblijven. Na een kwartier kreeg Egchel de bal niet weg en Rick Nelissen zorgde voor de 1-0. In de 24e minuut werd de score door dezelfde speler uitgebouwd tot 2-0 toen hij een vrije trap langs de muur tegen de touwen schoot, 2-0. Egchel kreeg voor rust nauwelijks kansen meer behoudens een vrije trap op de lat. De thee werd gedronken met een 2-0 stand. Na de rust kwam Paul Ververgaert binnen de lijnen voor Luuk Timmermans. Na 5 minuten in de tweede helft kreeg Egchel de kans om terug te komen in de wedstrijd maar Frank Gielen wist in kansrijke positie niet voor de 2-1 te zorgen. De oranjehemden waren nu veelvuldig te vinden op de helft van de tegenstander maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. In het verdere verloop van het duel kwamen Kai Schroder en Tim Kempen nog binnen de lijnen voor resp. Koen Schroijen en Ryan Bruisten. Heythuysen zou in totaal ook 3 wissels toepassen. Zes minuten voor tijd viel de 3-0 voor de thuisploeg door Wouter Bergervoets. Einde wedstrijd. Komend weekend even geen voetbal maar Vastelaovend. Op zondag 18 februari komt hekkensluiter SVVH Heibloem op bezoek op sportpark de Wietel. Heythuysen reist af naar RKSVN Neer.

28-01-2018 : Egchel 1 - vvVOS 1 : 1 - 1
Egchel heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-1 gelijk gespeeld tegen vvVOS. De ploeg van trainer Twan van de Mortel liet hierdoor 2 punten liggen. Egchel benutte verschillende dotten van kansen niet en kreeg daarvoor in de slotfase de rekening gepresenteerd toen vvVOS langszij kwam en 1 punt mee naar Venlo nam. De heer Fransen uit Boukoul-Swalmen was op deze zondag de arbiter van dienst. Egchel kon na anderhalve maand blessureleed weer beschikken over middenvelder Colin Bruisten, zijn tweelingbroer Ryan startte vanaf het begin als aanvaller. In de eerste 45 minuten waren de oranjehemden de duidelijk bovenliggende partij en hadden controle over de wedstrijd. Grote kansen waren er echter niet doordat veel balwisselingen vooral op het middenveld plaats vonden. Enkele goede mogelijkheden waren er voor de thuisclub voor rust door Luc Crommentuijn met een hard schot, Ryan Bruisten met een lobje en Mark Thiesen met een kopbal. De thee werd echter gedronken met 0-0. Luc ging na een klein kwartier in de 2e helft naar de kant met een blessure, Frank Gielen kwam voor hem in het veld. In de 62e minuut kwam Egchel dik verdiend op voorsprong. Na een goede actie van Luuk Timmermans en Ryan Bruisten wist Jorrit Kersten uit de voorzet de 1-0 op het scorebord te brengen. Ryan kreeg vervolgens twee opgelegde kansen om de voorsprong uit te bouwen maar hij kreeg de bal niet voorbij doelman Maurice Janssens. Colin Bruisten, die een prima indruk achterliet, verliet halverwege de tweede helft het veld, Sami Amhaouch verving hem. De thuisploeg kreeg het vervolgens moeilijk en moest toezien dat vvVOS wat meer op de helft van de tegenstander verscheen en ook kansen kreeg. De gelijkmaker kon daardoor ook niet uitblijven en drie minuten voor tijd werd dit een feit. Uit een snelle uitbraak liet Giovanni Gubbels met een schot keeper Bjorn Oomen kansloos, 1-1. Grote teleurstelling bij de thuisclub, dolle vreugde bij de bezoekers. Komende zondag gaat Egchel de degens kuisen in en tegen Heythuysen. vvVOS ontvangt in eigen huis hekkensluiter SVVH.

17-12-2017 : Grashoek 1 - Egchel 1 : 5 - 0

(door onze correspondent van Grashoek)

Traditioneel heeft Grashoek het zwaar tegen Egchel, beide ploegen ontliepen elkaar dan ook weinig de laatste jaren. Met een stevige 5-0 overwinning heeft Grashoek afgelopen zondag echter duidelijk laten zien hoe de verhoudingen in de vijfde klasse D op dit moment liggen. In de eerste helft lukte het Egchel nog redelijk om Grashoek in toom te houden met een 1-0 ruststand. Na de thee gaf Grashoek even flink gas en binnen 20 minuten was het 5-0. Door deze overwinning liep Grashoek 3 punten uit op de concurrentie die niet in actie kwam. Al heel snel na de aftrap was duidelijk wat het spelbeeld van deze middag zou worden. Grashoek mocht het spel maken en Egchel loerde met de behendige Frank Gielen en snelle Nordin Sadiki op de counter. Een begrijpelijke tactiek van Egchel trainer Twan van de Mortel want het spel maken daar heeft Grashoek het vaak moeilijk mee en zeker als spelmaker Jordi Luijten ontbreekt. De Grashoekse middenvelders trokken zich hier echter helemaal niets van aan en leverde een puike prestatie. De gehele wedstrijd was Grashoek dominant en balvast op het middenveld waar dan ook de basis voor de overwinning werd gelegd. Egchel doelman Bjorn Oomen voorkwam dat Egchel in de eerste 45 minuten grote schade opliep. Vooral met 2 puike reddingen bij hele goede mogelijkheden van Raoul Bennebroek hield hij Egchel op de been. Echter in de 36e minuut was Bjorn kansloos. Bas Gloudemans gaf een mooie boogbal op Dirk Van Lierop die vrij op Bjorn af mocht gaan. Met een mooie lob liet Dirk Bjorn kansloos. Diezelfde Dirk kreeg nog voor de rust een tweede hele grote kans maar Dirk verzuimde om Grashoek op 2-0 te brengen. Voor de Egchelaanval viel er heel weinig te halen in de eerste helft. De Egchel spitsen werden goed in toom gehouden door de Grashoek verdedigers die niet veel meer als een paar schoten vanuit de 2e lijn weggaven. Met een 1-0 stand kon er na de pauze nog van alles gebeuren en dat besefte beide ploegen. Het was echter Grashoek dat zijn wil doordrukte en tussen de 54e en 67e minuut z’n klasse liet zien. Bas Gloudemans scoorde in de 54e minuut de 2-0 met het hoofd uit een corner van Raoul Bennebroek.  3 minuten later waren de rollen omgedraaid. Bas Gloudemans gaf weer een perfect pass af waarbij Raoul de bal al sprintend aannam en daarna met een kansloos lobje Bjorn Oomen kansloos liet, ongetwijfeld het mooiste doelpunt van de wedstrijd. En ook in de 64e minuut waren het weer Raoul en Bas die de hoofdrol hadden bij de 4-0. Nu was Raoul de aangever en Bas de afmaker. De 39 jarige Bas Gloudemans verzekerde zich hiermee van de titel man of de match met 2 assist en 2 doelpunten. De 5-0 werd weer door Raoul gescoord die dit helemaal op eigen conto deed. Vanaf rechts zette hij een rush in die uiteindelijk via de linkerpaal tot de 5-0 leidde. Voor Egchel bleef er niets anders over dan voor de ere treffer te gaan. Die had er ook ingezeten want invaller Ryan Bruisten en Jorrit Kersten kregen beide een hele goede schietkans maar beide keren kon Grashoek doelman Koen Clephas de bal onderscheppen. Grashoek kreeg in het laatste kwart van de wedstrijd ook nog een paar goede kansen maar de spelers verzuimde te blijven combineren waardoor een 6e treffer Egchel bespaard bleef. Een verdiende overwinning van koploper Grashoek die na de winterstop zeker door wil gaan op de ingeslagen weg. Egchel blijft een gevaarlijk ploeg die wellicht toch nog voor een periode titel kan gaan in 2018. Verder was de goede prestatie van de 18 jarige scheidsrechter Elsayyad uit Asten zeker het vermelden waard.  

26-11-2017 : Koningslust 1 - Egchel 1 : 2 - 0

(door onze correspondent van Koningslust)

Op een koud Sportpark De Lust traden Koningslust en Egchel aan voor de derby in de 5e Klasse D. De gasten uit Egchel kwamen scherp uit de startblokken en zetten de thuisploeg meteen onder druk. Een duidelijk veldoverwicht was het gevolg, tot kansen leidde het overwicht nog niet. Na een klein kwartier kreeg de thuisploeg meer greep op de wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Ook Koningslust creëerde niet meteen veel kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd was in de 25e minuut voor Koningslust. Jurjen Verbong kwam alleen voor de keeper, maar raakte de bal niet helemaal goed, zijn schot ging dan ook naast. Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Roel Ghielen kwam goed door over rechts. Zijn voorzet bereikte Nick Rongen die niet aarzelde en 1-0 op het scorebord zette. Voor Egchel het sein om er een schepje bovenop te doen. Met name spits Paul Ververgaert liet zich daarbij met enkele mooie acties gelden. Tot scoren kwamen de oranjehemden echter niet voor de rust. Na de rust was het opnieuw Egchel dat het felst uit de startblokken kwam. Overal op het veld werden de spelers van de thuisploeg onder druk gezet. Het spel speelde zich dan ook grotendeels op de helft van de thuisploeg af. Opnieuw wisten de gasten het overwicht niet om te zetten in doelrijpe kansen. In de 70e minuut was Koningslust dicht bij een tweede doelpunt toen Roel Ghielen uit een counter alleen voor keeper Bjorn Oomen kwam. Met een goede redding wist de Egchelse goalie een tweede treffer te voorkomen. Niet veel later moest aan de overzijde Koningslust- keeper Roel Hunnekens handelend optreden toen Luuk Timmermans diep werd gestuurd. Ver voor zijn doel gekomen voorkwam hij de gelijkmaker. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd de sfeer in het veld wat grimmiger. Scheidsrechter Rongen die tot dan de orde wist te bewaken met vermanende woorden zag zich genoodzaakt over te gaan tot gele kaarten. Het spelbeeld werd wat rommeliger waarbij de thuisploeg in de verdrukking kwam. In de 85e minuut lukte het hen weer om met een counter onder de druk uit te komen. Bram Rongen wist met een mooie pass Jurjen Verbong te bereiken. Zijn schot in de verre hoek was de uitgekomen Egchel- goalie te machtig: 2-0. Daarmee besliste hij de derby definitief in het voordeel van Koningslust.
 
19-11-2017 : Egchel 1 - Altweerterheide 1 : 1 - 3
Egchel heeft op sportpark de Wietel met 1-3 verloren van Altweerterheide. De beslissing in deze wedstrijd viel in blessuretijd toen de gasten twee strafschoppen verzilverden en de volle buit mee naar huis namen. Egchel was vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte gekomen, eveneens door een benutte penalty. Het veld was door de paar stevige regenbuien voorafgaande aan de wedstrijd glad geworden zodat van goed spel moeilijk sprake kon zijn. Arbiter was de heer Van de Leeden uit Neer. De in het paars gestoken bezoekers hadden gedurende de match het betere van het spel. Veel spelers zijn naast het veldvoetbal ook actief in het zaalvoetbal. Voor rust de betere mogelijkheden voor Altweerterheide. Keeper Bjorn Oomen moest enkele malen redding brengen. Aan de overkant kregen Paul Verververgart en Lex Verstappen goede kansen op een Egchelse voorsprong maar de rust ging in met 0-0. Na de thee verving Frank Gielen Sami Amhaouch. In de 57e minuut werd de score geopend door de bezoekers toen een schot vanaf rechts in de verre hoek verdween, 0-1. Het vervolg van de tweede helft werd gekenmerkt door veel strijd en passie maar geen goed voetbal, dat was op het gladde veld ook moeilijk. Kansen waren er aan beide kanten. Vijf minuten voor tijd een strafschop voor Egchel toen Lex Verstappen in de 16 was neergelegd. Frank Gielen liet doelman Mohammed Kazzaz kansloos, 1-1. Lex ruimde het veld voor Sander Janssen. Toen iedereen zich verzoend had met een puntendeling sloeg het noodlot voor de thuisploeg alsnog toe. Twee benutte strafschoppen in de 90e minuut + blessuretijd na evenzovele overtredingen in de 16 deden de ploeg van trainer Twan van de Mortel de das om, 1-3.  Einde wedstrijd. Zondag de derby Koningslust – Egchel op sportpark de Lust. De oranjehemden mogen de borst nat maken tegen de veel scorende geelzwarten, getuige de 11-1 van vandaag.

05-11-2017 : RKSVV 1 - Egchel 1 : 0 - 1
Egchel heeft in Swartbroek met de kleinst mogelijke uitslag (0-1) gewonnen van RKSVV. Een doelpunt in de tweede minuut van topscoorder Frank Gielen bleek achteraf genoeg voor 3 punten. De ploeg van trainer Twan van de Mortel had het lastig tegen de thuisploeg. Egchel keeper Bjorn Oomen moest veel meer werk opknappen dan zijn collega Koen Geven aan de overkant. Scheidsrechter op sportpark Molenzicht was Jack Peymen uit Stramproy. Egchel begon goed in Swartbroek. Al in de tweede minuut wist Frank Gielen na een slalom door de defensie voor de 0-1 te zorgen. Aan de overkant hield doelman Oomen in de ogen van de arbiter de bal te lang in zijn handen, indirecte vrije trap, de bal werd vervolgens naast geschoten. De gasten bleven het betere van het spel houden maar gaandeweg verscheen RKSVV wat vaker op de helft van de tegenstander. Vlak voor de thee moest de Egchelse sluitpost een vrije trap en een schot onschadelijk maken. Na de rust ging het duel op dezelfde voet verder. Egchel gaf de tegenstander te veel ruimte waardoor RKSVV wat meer in de aanval was. Na 20 minuten in de tweede helft een dubbele wissel bij Egchel: Kai Schroder en Lex Verstappen maakten plaats voor Gido van Lier en Nordin Sadiki. RKSVV wisselde gedurende de wedstrijd eveneens 2 spelers. Egchel slaagde er maar niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken en moest vaak terug. Richting einde wedstrijd begonnen de krachten bij RKSVV wat na te laten en kregen de gasten met uitbraken enkele opgelegde kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar helaas werden ze om zeep geholpen. Luuk Timmermans vond bij een schotpoging de keeper op zijn weg, Sami Amhouch zag de bal op de lat belanden en Frank Gielen ten slotte kreeg nog een paar goede kansen op zijn tweede treffer. Zover kwam het niet waardoor Egchel een benauwde 0-1 zege behaalde op een zich dapper werend Swartbroek. Volgend weekend is er geen voetbal bij de standaardteams. Op zondag 19 november komt Altweerterheide op bezoek op sportpark de Wietel. RKSVV gaat naar Grashoek.

29-10-2017 : EGCHEL 1 - RKSVN 1 : 3 - 1
Na de onnodige nederlaag van verleden week tegen Crescentia wist Egchel op deze eerste zondag in de wintertijd de punten in eigen huis te houden. Buurman RKSVN uit Neer werd met 3-1 geklopt. Binnen het uur had de thuisploeg een comfortabele 3-0 voorsprong genomen maar na een tweede gele kaart bij Egchel werd het nog een lastig half uur voor de mannen van trainer Twan van de Mortel. Verder dan een tegendoelpunt liet Egchel het niet komen en won aldus verdiend met 3-1. Scheidsrechter op sportpark de Wietel was vandaag de heer Fransen uit Swalmen. Het eerste deel van het duel ging gelijk op met toch wel het meeste gevaar voor de oranjehemden. In de 22e minuut werd Paul Ververgaert binnen de 16 onderuit gehaald, strafschop. Frank Gielen liet keeper Vital Heijnen kansloos, 1-0. Nadat de vandaag in het zwart gestoken gasten een paar kansen onbenut hadden gelaten verdubbelde de thuisploeg na een half uur de voorsprong. Een steekbal van Lex Verstappen op Frank Gielen werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond, 2-0. Egchel had de wedstrijd redelijk onder controle. Zeker omdat Neer enkele schoten en kopballen naast en over het doel van Bjorn Oomen zag gaan. Na de rust eenzelfde spelbeeld. In de 57e minuut kwam de volgende Egchelse treffer  op het scorebord. Arbiter Fransen negeerde een vlagsignaal van de grensrechter vanwege vermeend buitenspel zodat Paul Ververgaert via de binnenkant paal de 3-0  kon laten noteren.  Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, toch niet. Zeker niet nadat Paul in de 65e minuut zijn tweede gele kaart ontving en voortijdig mocht douchen. Freek van Nisterdael was ondertussen binnen de lijnen gekomen voor Sami Amhaouch en Egchel keeper Bjorn Oomen voorkwam met een prima redding een tegentreffer. Neer zou gedurende het duel twee keer een wissel toepassen. Egchel moest terug en incasseerde een kwartier voor tijd de 3-1 door Lars Segers middels een kopbal uit een corner. Frank Gielen verliet het veld ten gunste van Rick Crommentuijn. RKSVN bleef gaan voor een tweede doelpunt en nam achterin wat meer risico’s waarvan Egchel niet wist te profiteren. Luc Crommentuijn kreeg vlak voor tijd de kans op 4-1, de keeper was al lang en breed uit zijn doel maar Luc’s schot verdween over de lege goal. Einde wedstrijd. Egchel won verdiend met 3-1 en reist volgende week zondag af naar Swartbroek om RKSVV partij te geven. RKSVN ontvangt in Neer Crescentia uit Tungelroij.

22-10-2017 : CRESCENTIA 1 - EGCHEL 1 : 2 - 1
Egchel heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in het Weertse kerkdorp Tungelroy met 2-1 te verliezen van het nog puntloze Crescentia. Een misverstand in de Egchelse defensie betekende 10 minuten voor tijd de winnende treffer voor de thuisploeg. Daartegenover hadden de gasten wel 7-8 dotten van kansen om zeep geholpen, waarmee de onnodige nederlaag verklaard is. Voor een handvol toeschouwers op deze herfstzondag was Koen Berkvens uit Asten de scheidsrechter op sportpark Ut Veldje. Egchel trad aan zonder de geblesseerde Jorrit Kersten zodat coach Twan van de Mortel wat moest improviseren met zijn opstelling. De oranjewitten kwamen al na 10 minuten op achterstand. Een voorzet vanaf rechts van Crescentia werd met een linkervolley prachtig tegen de touwen gewerkt, 1-0. Vijf minuten later zag Lex Verstappen aan de overkant na een goede actie van Frank Gielen zijn schot op de lat belanden. De wedstrijd ging vervolgens goed op en neer met mogelijkheden voor beide teams, de grootste voor Egchel kreeg Paul Ververgaert maar hij schoot te zacht in nadat de keeper al geslagen was. Na 35 minuten kwam de gelijkmaker tot stand. Uit een corner zag Luc Crommentuijn de bal via de doelman tegen de paal belanden, uit de rebound schoot Mark Thiesen de bal hard tegen de touwen, 1-1. Vlak voor rust moest Egchel keeper Bjorn Oomen nog een gevaarlijk schot pareren, hij deed dit prima. Ook direct na rust eenzelfde actie van Bjorn. Egchel kreeg in de tweede helft enkele dotten van kansen om op voorsprong te komen maar moest ook bedacht zijn op gevaarlijke uitbraken van Crescentia. Kansen waren er namens Egchel voor Frank 2x en Paul alvorens Leon Teeuwen binnen de lijnen kwam voor Gido van Lier. Vervolgens in een tijdsbestek van 5 minuten wel drie opgelegde mogelijkheden voor de gasten door Frank, Paul en Lex maar telkens net niet. Aan de overzijde ook enkele grote kansen voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Miscommunicatie in de Egchelse achterhoede vormde na een corner de aanleiding tot de 2-1 voor Crescentia. Bram Kempen loste Koen Schroijen af en de laatste kans was voor Frank Gielen maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Zodoende bleef Egchel met lege handen achter en kon Crescentia de eerste 3 punten op haar conto bijschrijven. Een geheel onnodige nederlaag voor de oranjehemden. Zondag komt het andere oranje op bezoek, RKSVN uit Neer dat vandaag koploper Grashoek de eerste nederlaag toebracht. Crescentia ontvangt in eigen huis Altweerterheide.

15-10-2017 : VV KESSEL 1 – EGCHEL 1 : 3 – 0 

(door onze VV Kessel correspondent)

Kessel duidelijk te sterk voor Egchel in Peel & Maas – derby. Afgelopen zondag heeft het eerste elftal van VV Kessel vrij eenvoudig de eerste derby van het seizoen winnend af weten te sluiten. In eigen huis werd er met 3-0 gewonnen van de bezoekers uit Egchel, hiermee wist Kessel naar een gedeelde 2de plaats te klimmen op de ranglijst. Aan het begin van de week was al duidelijk dat Kessel haar luxe selectie zag krimpen, het eerste elftal trad dan ook afgelopen zondag aan zonder enkele vaste waarden waaronder doelman Wouter Allard en aanvaller Juul vd Beuken. Wouter werd vervangen door de 16-jarige Bart Jacobs, die in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen in de hoofdmacht de 0 wist te houden. Jules Bruynen speelde in de voorhoede. Ook Ruud van Knippenbergh wist voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats af te dwingen, en speelde overigens ook een sterke pot. Deze bijzaken vermeldt te hebben gaan we over tot de orde van de dag. Trainer John Paulissen had enkele spelers vandaag de taak gegeven de gevaarlijkste pionnen van Egchel uit te schakelen, met name Kessel-aanvoerder Noud Peeters excelleerde vandaag in zijn taak de gevaarlijke spits van Egchel uit te schakelen. Ondanks een wat rommelige openingsfase wist Kessel langzamerhand steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rick Peeters greep het Kesselse middenveld bij de hand waardoor de ploeg Egchel steeds meer bij de strot greep. De grootste kans op de 1-0 kwam op naam van Jules Bruynen. Laatstgenoemde werd door zijn medespelers vrijgespeeld in de 16, maar helaas zag hij zijn inzet gekeerd worden door de Egchelse-sluitpost. Niet veel later wist Kessel toch vlak voor rust de ban te breken. Een zwakke pass werd door Bram Geraedts toch van waarde geschat, helaas voor de bezoekers uit Egchel deed hun doelman dit niet. Bram wist op “Zlataniaanse” wijze de bal vlak voor de neus van de keeper te weg tikken, en zag vervolgens het netje doen bollen; 1-0! Nog voor rust wist Kessel de uitgelegen mogelijkheid te creëren om de score te verdubbelen. Na een goede solo van Willem Kruijk werd Mike Verlaak in de positie gezet de bal in een leeg doel te schuiven. Mike beweerde echter dat de bal wat op stuitte waardoor een niet-te-missen kans om zeep werd geholpen. Tijd voor Mike om zijn zonde in de rust nog maar eens goed te overdenken. Tijdens deze rust hamerde oefenmeester Paulissen er op dat de punten nog lang niet binnen waren, en dat Egchel wellicht via één kleine mogelijkheid met deze tussenstand nog altijd een bedreiging zou vormen. Na rust leek het echter alsof Egchel de handdoek in de ring had geworpen. De oranjehemden leken niet meer de discipline te brengen, die in de eerste helft wel aanwezig. Kessel-doelman Bart Jacobs moest desalniettemin toch nog een enkele  keer reddend optreden. Maar het was wachten op de 2-0 van Kessel. Die kwam er ook. In de 63ste minuut wist Willem Kruijk, die tot op dat moment nog een bescheiden rol speelde in dit toneelstukje, zich knap vrij te spelen en met een snoeihard schot wist hij de goalie van Egchel te verschalken; 2-0! Tegen het einde van de wedstrijd wist Kessel nog een keer het net te vinden. Met zijn laatste actie van deze middag wist Rick Peeters op werkelijk voortreffelijke wijze de eindstand op 3-0 te bepalen. De bal belandde plots voor zijn voeten en via een fantastisch schot met de buitenkant van de voet viel de bal perfect in de winkelhaak. Na dit fraai doelpunt was er nog een noemenswaardig moment. Ruud van Knippenbergh creëerde zichzelf nog een dot van een kans. Helaas werd zijn inzet gepareerd door de doelman van Egchel. 3-0 bleef dan ook de eindstand. 

08-10-2017 : EGCHEL 1 – EINDSE BOYS 1 : 2 – 3
In de derde wedstrijd van dit seizoen tussen de nog ongeslagen ploegen Egchel en Eindse Boys wisten de bezoekers in de laatste minuut de zege naar zich toe te trekken, 2-3. Het aantrekkelijke duel stond onder leiding van arbiter Es Sayedi uit Venlo. Hij kon zijn gele en rode kaarten op zak houden in deze sportieve match. Eindse Boys was technisch gezien de meest vaardige ploeg, Egchel compenseerde dit met veel strijd, inzet en werklust. In de eerste helft hadden de groenwitten het betere van het spel met verschillende goede kansen maar keeper Bjorn Oomen redde enkele keren fraai. Ook gingen enkele schoten naast het doel. Egchel kreeg wat mogelijkheden via Frank Gielen maar uit diens voorzet werd niet afgerond en Luc Crommentuijn die een schot door de doelman gekeerd zag worden. Acht minuten voor rust kwam Eindse Boys op voorsprong. Tot drie maal toe kon de Egchel verdediging de bal wegwerken hetgeen niet lukte, Paul Dirckx strafte dit af, 0-1. Net voor rust nog enkele schoten voor de thuisploeg maar de pauze ging in met een voorsprong voor Eindse Boys. Na de thee kwam Egchel wat beter in haar spel. Het duel ging goed op en neer met kansen over en weer. In de 65e minuut kwamen de oranjehemden op gelijke hoogte. Een steekballetje van Paul Ververgaert stelde Frank Gielen in staat de 1-1 op het scorebord te brengen. Na enkele vrije trappen voor Egchel en een schot van Eindse Boys op de paal kwamen de bezoekers in de 74e minuut wederom op voorsprong. Uit een supersnelle uitbraak scoorde Robin de Bruin de 1-2. Drie minuten later was de stand al weer in evenwicht. Uit een bal van Frank Gielen zorgde Mark Thiesen met een puntertje voor de 2-2. De wedstrijd kon nog alle kanten op en bleef spannend met kansen voor beide ploegen. Een solo van Paul Ververgaert eindigde met een schot op de kruising. Een tweetal wissels aan Egchel kant: Guido van Lier en Sami Amhaouch ruimden het veld voor Kai Schroder en Luuk Timmermans. Gevaar bleef er voor beide doelen. Kai moest een keer de bal van de lijn halen en aan de overzijde kwam Frank een teenlengte te kort om af te ronden. De match leek op een terechte 2-2 te eindigen ware het niet dat Eindse Boys in de laatste minuut nog een corner mocht nemen. Hieruit kopte Bram Knapen hard tegen de touwen, 2-3. Vreugde bij de bezoekers, verdriet bij de thuisclub. Ook dit hoort bij het spelletje dat voetbal heet. Volgende week de eerste derby van dit seizoen voor Egchel, uit naar Kessel. Eindse Boys ontvangt in eigen huis een andere koploper, Grashoek.

01-10-2017 : VCH 1 - EGCHEL 1 : 1 - 4
Na de nipte 1-0 overwinning op Heythuysen verleden week wist Egchel de goede start een passend vervolg te geven. Op sportpark Maessenhof in de Boekend wonnen de oranjemannen verdiend met 1-4 van VCH. Na een 0-1 ruststand liep de ploeg van trainer Twan van de Mortel uit naar een duidelijke 1-4 zege. Scheidsrechter van dienst was de ervaren arbiter Verhaegh uit Kronenberg. Hij leidde een prima sportieve wedstrijd. VCH was nogal gewijzigd t.o.v. verleden jaar, maar liefst 9 nieuwelingen dit seizoen. Egchel begon goed aan het duel. Lex Verstappen kreeg de eerste dikke kans. Na 7 minuten ging de bal al op de stip. De aalvlugge Paul Ververgaert werd binnen de 16 neergelegd. Luc Crommentuijn verzilverde de penalty, 0-1. Egchel gaf vervolgens geen goed vervolg aan deze opsteker, VCH verscheen wat vaker op de helft van de tegenstander. Verschillende corners voor de blauwwitten maar vooralsnog geen treffers. Richting rust verscheen Egchel wat meer op de VCH helft, de thee werd gedronken met een nipte 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Frank Gielen verscheen in de tweede helft i.p.v. Luuk Timmermans. Hij zorgde in de 50e minuut voor de 0-2 na uitstekend werk van Paul Ververgaert door het beslissende tikje te geven. Vijf minuten later kwam de thuisclub terug in de wedstrijd toen uit een corner de bal in de verre hoek in doel verdween door Samir Ben messoud, 1-2. Nadat een doelpunt van Lex Verstappen werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel nam Egchel een minuut later (65e minuut) een 1-3 voorsprong. Paul Ververgaert profiteerde van een misser in de VCH defensie. Vijf minuten later werd de marge nog verder uitgebouwd. Frank Gielen zorgde met een uithaal voor de 1-4. Wedstrijd definitief beslist. Youngster Tim Kempen kwam binnen de lijnen voor Paul. VCH gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef strijden voor een beter resultaat maar hun schoten misten precisie. Aan de overkant had Egchel nog verder kunnen uitlopen maar enkele goede kansen werden om zeep geholpen. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Verhaegh kon Egchel weer 3 punten bijschrijven op haar conto en mogen we spreken van een uitstekende start van deze competitie met 6 uit 2. Zondag komt het eveneens ongeslagen Eindse Boys uit Nederweert-Eind op bezoek op sportpark de Wietel.
   
24-09-2017 : EGCHEL 1 – HEYTHUYSEN 1 : 1 – 0
Egchel heeft de competitie seizoen 2017/2018 geopend met een zwaar bevochten 1-0 overwinning op Heythuysen. De thuisploeg liet enkele goede mogelijkheden onbenut. En in de laatste minuut kroop het door het oog van de naald toen een strafschop voor de gasten tegen de paal werd geschoten. Op deze nazomerse zondag in september floot scheidsrechter Van der Leeden uit Neer. Deze ervaren arbiter van ruim 70 jaar floot een prima wedstrijd. Egchel begon goed aan de wedstrijd en kreeg al na 5 minuten de eerste kans maar de bal ging maar net voorlangs. Het spel golfde op en neer met het meeste gevaar toch voor de gastheer. Na ruim 20 minuten kreeg Paul Ververgaert de kans op de 1-0 maar rondde niet af. Daarbij werd geappelleerd voor penalty maar daar wilde de leidsman niets van weten. Tien minuten later ging aanvoerder Luc Crommentuijn alleen door, zijn schot werd geblokt en uit de rebound zag Luuk Timmermans zijn schotpoging een gemakkelijke prooi worden voor de doelman. Heythuysen wist met enkele snelle uitbraken ook voor gevaar te zorgen in de Egchelse defensie maar tot doelpunten leidde dit niet. Op slag van rust de openingstreffer voor Egchel. Een mooie bal van Lex Verstappen op Paul Ververgaert werd door laatstgenoemde keurig afgerond, 1-0. Direct na de thee verzuimden de mannen van trainer Twan van de Mortel het duel voortijdig te beslissen. Wel drie mogelijkheden werden om zeep geholpen. Tussendoor hadden de gasten aan de overzijde een keer de Egchelse paal geraakt. De wedstrijd tussen de oranjewitten en de blauwwitten kon alle kanten op. Heythuysen kwam wat vaker in de buurt van het Egchelse doel en Egchel wist met enkele uitbraken niet de verlossende tweede goal te scoren. Frank Gielen verving Luuk Timmermans en later loste Rick Wilms Sami Amhaouch af. De gasten wisselden gedurende het duel driemaal. De wedstrijd bleef spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Tot overmaat van ramp ging de bal in de laatste minuut op de Egchelse stip na een overtreding in de 16 meter. De strafschop werd tegen de paal geschoten en vervolgens weggewerkt. Arbiter Van der Leeden floot tot grote opluchting van de thuisploeg voor het einde. Egchel had met moeite de eerste 3 punten behaald door een tomeloze inzet en hard werken. Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen VCH in Blerick-Boekend.